mandag den 4. august 2014

Det var hårdt at holde ferie

Vi havde ferie fra først til sidst i juli. Det bød på rigtig mange oplevelser for knægten. Den første uge var vi bare i vores campingvogn i Sverige, hvor vi tog ud på små ture som blandt andet til Danska Fallet. Danny har noget med vand, så engang imellem tror jeg, at der er krydset en race for vand ind i ham, selv om han har stamtavle. På vej ned til fallet blev der mulighed for miljø træning af forskellige art. Blandt andet med køer og heste. Dyr han tidligere har skabt sig over for. Jo han er stadig meget interesseret i dem, men han har de seneste måneder fået en fantastisk selvkontrol trænet udelukkende positiv, hvilket vil sige ingen ryk og ingen skæld ud men derimod afstand til håndtering. I den første uge af ferien fik vi også besøg af Prebens gamle chef og hans pige On, der er fra Thailand. On var i modsætning til mange Thai meget glad for hunde. Det blev også til lidt forbudte sager som pølsestykker, men det siger vi ikke til nogen.


I den første uge blev det også tid til spor på marken. Danny er en rod, da han går rigtig  rigtig godt, når han vil, ellers ser han ud som om han ikke har fattet en meter. Jeg er nu ikke i tvivl om, at han går når det gælder.
Den første uge blev også en uge, hvor hans tidligere bedste ven Jack røg i flæsket på ham to gange trods det, at Danny meget tydelig viste dæmpede signaler til ikke ville slås.


Efter den første uge tog vi af sted med den lille campingvogn. Første stop var i Mariestad nord for Vätteren. Her var igen mulighed for miljø træning på kvæg. Vi gik aften tur i en fold, som er åben for alle. For at komme ind, skulle man over en slags hønse stige. De klarede knægten med bravur og vi gik lidt rundt og sugede nye spændende dufte til os. Pludselig kom kvæget løbende i mod os, og så kunne det godt være, at vi stille og roligt bakkede tilbage lige indtil der kun var fem meter til udgangen. Der fik vi benene på nakken og Danny sprang over hønsestigen med mig hængende efter. Puha!! Jeg kender intet til køer, og ved derfor ikke, hvad de ville, men jeg er sikker på, at Danny kunne mærke, at jeg ikke var tryg ved situationen, så han ville klart gå i forsvar over for kvæget, hvilket ikke måtte ske.


Vi fortsatte videre op til Vomhus ved Orsa søen. Et fantastisk sted, hvor knægten fortsatte sin vand leg flere gange om dagen. Han gav ikke udtryk for, at han behøvede meget andet end bade, bade og bade. Det blev dog også til lidt træning langs vandkanten, hvilket var noget af en udfordring, når han er så glad for vand og svømning.
Efter nogle dejlige dage i Vomhus satte vi kursen syd på igen til Tyngsjö Vildmarkscamping. Her var der så ulideligt varm, at det eneste sted vil kunne være var, ja rigtig gættet i søen :)


Tilbage på pladsen fik vi besøg fra Jylland, hvor Danny for anden gang mødte den skønne Liva. En grå schæfer. Danny og Liva hyggede sig virkelig på en måde, som jeg aldrig har se før. De sendte konstant dæmpede signaler overfor hinanden, og Live kunne trampe rundt på Danny, mens han lå og gassede på jorden. Begge hunde havde hver deres legetøj, som de fuld ud respekterede. Ikke noget med, at den ene løb efter den andens legetøj og omvendt.

De fantastiske to <3


Ferien er slut og Danny har endnu engang fået taget blodprøve. Svaret kom til morgen. Et rigtig godt svar. Hans bugspytkirtel fungere rigtig godt på Kreon, som vi nu sætter ned og vi har fået lov til, at udvide hans kost til okse guffer samt foder med laks. Desuden må han også få lidt rå kylling stykker men kun som guf. Er vi på vej tilbage til det rå?

Vi er også startet op på træning i klubben. Danny er nu udtaget til prøve kåring i næste måned. Jeg er slet ikke i tvivl om, at han kan og har været klar meget længe. Går det godt, så skal han til kåring i oktober. 

De har været en rigtig dejlig måned på alle fronter....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Det er så hyggeligt, når du besøger min blog. Læg gerne en lille kommentar, så jeg kan se, at du har været her :-)