mandag den 27. januar 2014

Fjernelse af knude hos dyredokteren

Jeg skrev i sidste uge, at jeg havde bestilt tid til operation af en knude hos Danny. Vi havde tid i dag kl 9.20. Et rigtig dumt tidspunkt, da vi kommer ind i mylderet på Helsingør motorvejen. Turen fra Hornbæk og til Hellerup tog en time og tyve minutter, så det var også kun lige vi nåede det.

 Da vi kom derind, stod de klar og ventede på os. Danny blev lyttet på hjerte og lunger for, at være sikker på, at han var frisk. Derefter fik han en beroligende sprøjte, hvilket han ikke var helt tilfreds med. Der gik ikke langt tid, før den begyndte og virke, og de øjne han sendte mig fortalte tydeligvis, at han ikke havde styr på situationen og følte ubehag ved det. Da han var faldet godt ned, vraltede han med god støtte ind på operationsstuen. Her sagde jeg på gensyn om lidt til ham, så de kunne bedøve ham helt. Det havde knægten ikke i sinde, så vi blev kaldt ind igen. Jeg måtte holde ham, så de kunne få nålen i forbenet og sprøjte bedøvelsen ind. Først da ham sov dybt forlod jeg ham, men jeg var ikke mere end ti meter væk.

 Selve operationen tog ikke langt tid ca 30 minutter. Jeg bad dyrlægen om, at tjekke hans analkirtler endnu engang mens han lå ned. De var helt normale. Desuden blev hans tænder, ører og klør kigget efter, men der var som ventet intet, at komme efter. Danny har aldrig fået renset tænder og ører, men han fik klippe sine klør en enkel gang, da han var helt lille.
 Straks efter indgrebet fik han modgift til at vågne på, og bordet blev kørt ned i gulvhøjde.

 Da han lå der langt væk, kaldte vi ofte på ham og gnubbede hans ribben. Pludselig gav han sig med et spjæt og drattede de sidst 10 15 cm ned. Efter nogen tid fik vi ham så meget på benene, at han med god støtte lige kunne gå ud ad døren og ligge sig på et tæppe. Her lå han så en lille times tid, til han var kommet sig så meget, at vi kunne få ham med hjem.

 Såret er ca to cm langt. Det er lukket med tre sting indvendigt og et udvendigt. Tråden skal fjernes om ca ti dage.

 Her er så den lille fætter, der har generet ham så meget. Vi mener, at det er et Histiocytom, men for en sikkerheds skyld bliver den sendt til analyse. Måske har vi svaret på fredag og senest, når tråden skal tages.

 Nogenlunde vågen og vil bare hjem. Da vi kom hjem gik vi lige en meget kort tisse og prutte tur, inden han kom ind.

Det har været lidt af en omgang for knægten, og han ligger og klynker en del, og det virker som om, at han slet ikke kan have det, at han ikke har styr på tingene. Han er i skrivende stund blevet tilbudt lidt at spise, men det har ingen interesse. Mon ikke at han er frisk i morgen??

2 kommentarer:

  1. Forstår til fulde Danny - det er forfærdeligt ikke have have krontrol over sin egen krop og sind, og han ved jo at du er der 100% for ham som han er det for dig og så er det jo meget naturlig at sende dig det blik. Og selvfølgelig gik det helt galt da du så ovenikøbet forlod ham når han havde det allermest elendigt. Han har jo også en meget fin fornemmelse for hvordan du har det. Godt du lige fik dem til at tjekke analkirtler mens han var bedøvet, for det var jo meget smertefuldt for ham sidst. Håber det er sidste gang i bliver nød til at bedøve ham.
    K.H. og god bedring Vivi

    SvarSlet
  2. Han er flot. Vi har også en sort schæfer det er bare en hende istedet. En rigtig vild bandit men hun er sød og vil altid lege med.

    SvarSlet

Det er så hyggeligt, når du besøger min blog. Læg gerne en lille kommentar, så jeg kan se, at du har været her :-)