mandag den 12. marts 2012

Hip hurra Rino.

Stort tillykke elskede gamle dreng. Tænk at han nu er blevet 12 år. Det havde vi ikke helt troet på, da han kollapsede i november måned. Men han løber og leger uden problemer, men man kan godt se, at han bliver hurtigere træt end tidligere. Men han er rask og frisk.
Lige som Danny fik han en BARF lagkage bestående at torsk, med tun, grønt og ost. Torsk er en fisk begge drenge er helt vild med. Derimod er laks ikke det store hit.
Rino skulle naturligvis også have fødselsdagsgaver. Da han altid har været meget glad for bolde og lignende fik han runde bideting, som Danny IKKE kan bide i stykker - han har ellers været hård ved tingene.

Nu vi er ved Danny, så var vi til træning igen i går. Det var i schæferhundeklubben, da der er en del socialisering der. Det har han stadig lidt brug for, da han stadig kan finde på, at lave nogle udfald mod visse hunde. Det er særlige de usikre tæver og unge hanner, at det går udover. Han er desværre flere gange blevet overfaldet af tævehunde da han var mindre, så jeg mener selv, at disse udfald skyldes usikkerhed fra hans side. Han er nu kommet så langt, at han i otte ud af ti tilfælde kan gå ind i en gruppe, hvor fokusen ligger på mig. YEAH.... stort fremskridt.
Dannys kontakt er for det meste nu så stærkt (med lidt hjælp fra bold og guf) at han klæber sig op ad mit venstre knæ. Det gjorde han også i går, med det resultat, at jeg faldt over ham, og måtte ned og bide i græsset - nej der skete ikke noget med ham!! Hurtigt op igen og videre med træningen. Jo jeg var lidt øm i håndledet og knæet, men følte ellers ikke atder var sket noget. 
Næste øvelse var felt, hvor det var lutter nye og uerfarne hunde. Her forventede man at hunden blev i dæk, mens den kæmpe store genstand (bideskind) blev vist hunden og lagt ud. Herefter skulle hunden sendes ud på søg, finde genstanden og dække. Altså hallo!!! Det er en øvelse i mange del momenter. Danny havde som den eneste hund ingen problemer med at forstå øvelsen, da vi også har trænet den i en periode. Jeg lod ham beholde den korte søge line på, da jeg ikke ville have, at han skulle løbe med denne herlige genstand, som han så godt kender fra bidearbejde. Desuden bruger jeg ikke dæk kommandoen men markér, da jeg mener det er to forskellige øvelser. Han er nu blevet rigtig god til, at holde ro på, (kan stadig blive bedre) men lige så snart, at øvelsen er færdig får han bolden og er helt oppe og køre igen.
Det resulterede at man i den efterfølgende runderingen sagde, at han kørte alt for højt og helst ikke ville lade ham rundér. Måske man var bange for at han skulle bide?? Jeg måtte så lige fortælle, at han havde bidt siden han var seks måneder dog med en pause i vinter. Danny kørte sig selv op, da han blev klar over, hvad det var han skulle. Jeg kan godt lige en ivrig hund med gode drifterne i sådanne øvelser. Figuranten gik i skjul, og Danny hev i linen for at komme afsted. Da jeg slap ham fløj han hen og satte sig foran figuranten med en flot halsgivning. Figuranten og min klubkammerater var noget overrasket over, at han kunne være så hidsig og alligevel så koncentreret i øvelserne. Der ligger stadig meget arbejde med ham, før han bliver klar til en PH kåring, men han er godt på vej.
Vel hjemme og efter en kop kaffe kunne jeg godt mærke, at jeg jeg havde temmelig ondt i håndledet og mit knæ. I dag en tur hos lægen i en anden anledning, der sagde at knæet er forstuvet. Behandlingen er ro og panodiler til det ikke gør ondt længere. Som om jeg har tid til det pjat. Næ i morgen står den igen på spor og makeringer.

Kom ikke her og sige, at hundetræning ikke er farligt :-)

Jeg beklager, at der ikke er billeder her på indlægget, men det er en låne computer jeg skriver på, da min egen er brudt sammen.

2 kommentarer:

  1. Hjertelig tillykke med den gamle dreng:-)
    Hvor der Danny dog blevet dygtig:-) synes det går stærkt nu med ham:-)
    men måske hans mor skulle passe lidt bedre på sig selv?? :-D
    K.H.Vivi

    SvarSlet
  2. Hurra elskede dreng. Du får også en fødselsdagshilsen her. Knus, kram og mange kærlige tanker

    SvarSlet

Det er så hyggeligt, når du besøger min blog. Læg gerne en lille kommentar, så jeg kan se, at du har været her :-)