onsdag den 26. marts 2014

Dejlige svenske dage

Mandag eftermiddag landede vi i Sverige. Danny fik en lille tur samt noget træning. Da vi var inviteret på middag hos nogle af vore svenske venner, blev Danny hjemme i teltet og passede på. 

Tirsdag morgen fik han som altid lige en kort tisse tur. Vi kom forbi informationen, hvilket vi altid gør, når vi skal ud af pladsen. Udenfor informationen lå hans kammerat Jack tøjret i sin line. Det har han gjort mange gange før, så det var der heller ikke noget i, men han skabte sig en del. Vi gik videre op til den gamle bro, hvor vi vendte omkring og gik tilbage. Da vi nåede tilbage til informationen, skete der lige pludselig en masse uden, at jeg nåede, at registrerer noget som helt. Jack fór i flæsket på Danny, der fik fat i nakke på ham og holdt ham fast. Jeg fik fat i halsbådet på Danny og beordrede ham om, at slippe, mens de kom farende ud fra informationen og greb fat i Jack, som jeg også havde fat i, alt i mens han tænder klappede ud i luften for at komme fri. Jacks ejer fik fat i Jack, men blev bidt af ham. Da hundene var skilt ad, trak jeg Danny væk og beordrede ham i dæk, hvilket han gjorde samtidig med, at han vendte ryggen til Jack. Jack stod stadig på stive ben og stirrede direkte på Danny, der tydeligvis sendte dæmpende signaler. 
Der var ingen tvivl om, at Danny ikke længere ville finde sig i Jacks frembrusen, og derved satte ham meget bestemt på plads, dog uden at skade ham. Der er jo ikke første gang, at han har sat en hund bestemt men fast på plads, helt uden at krumme et hår på dem. 

Hjemme i vognen ringede vi til dyrlægen i en anden anledning. Her fortalte hun, at ved nærmere tjek af blodprøverne var der et tal mere, som vi lige skulle være obs på. Det var et tal, der kunne indikere hjerteorm selv om Danny ingen symptomer har på det. Derfor er han også røget på en skrap ormekur :( Når jeg forhåbentlig i morgen modtager Kreon, og han skal startes op på det, skal han samtidig have en penicillin kur, for at være helt sikker på, at der ikke ligger en infektion skjult i hans Exocrin Pancreas Insufficens. Synes godt nok, at han er en dyr dreng i disse dage.




Senere samme dag tog vi op i brugshundeklubben og lavede lydighedsprogrammet. Da det var overstået fik han en times tid med mentalt træning i form af fremadsendelser på kegler. Nøj hvor blev han træt i sit lille kønne hoved, da han skulle tænke selv. 

 Da vi holdt pause, var jeg lige op og læse op opslagstavlen, og der hang et interessant opslag om hundesvømning til en svensk 100,- kr pr time. Det skulle da undersøges nærmere. I dag ringede vi så på det. Det viste sig, at det er et uddannelsescenter, eller som de kalder det i Sverige et Hunde gymnasium.






I formiddags ville vi prøve og fører drengene sammen igen. Vi lagde ud med en lille gåtur i line. Da det gik godt og Jack var faldet ned - ja, det er ikke Danny, der er problemet i det her spil. Tværtimod så forsøger han meget kraftig, at dæmpe Jack. Nå, men vi besluttede os for, at slippe drengene, da der var en afslappet energi mellem dem. Straks vi slap dem fløj Jack i hovedet på Danny igen, men stoppede med det samme, da der blev råbt op. Tre gange måtte vi have fat i ham før han stille og rolig kunne finde ud af og lege. Billederne viser herover, at det igen blev en succes.  Jeg håber i fremtiden, at vi stadig kan have de to hanner løse sammen, men tiden må vise det. Problemet kommer ikke til, at ligge hos Danny, sådan som det ser ud nu.





På vejen hjem var vi inde omkring Örkeljunga hundgymnasium, hvor Danny fik en lang svømmetur med jetstrøm. Han svømmede en halv time før han havde behov for en pause, derefter fik han yderligere små ti minutter, hvorefter han kom op og blev tørret. Hele herligheden for en time kostede en svensk hund inklusiv jetstrøm og føntørring. Det må siges, at være meget billigt, men det var så hellere ikke de fine forhold, som vi er vant til. Men prisen taget i betragtning så er det ok. Ellers giver vi 250,- et andet sted i Sverige for en time og 150,- for søllede 15 min i Danmark.

1 kommentar:

  1. Sikke en forskrækkelse. Måske Jack prøvede at fortælle jer at han gerne ville med jer på tur? og da i så kom hjem skulle Danny lige kanøfles? Godt at de senere med hjælp fra de 2 benede fandt ud af det igen, håber det holder, ellers må de 2 benede hjælpe så freden opretholdes. Vi kan ikke have den slags "krig" på "vores" fredelige campingplads.

    SvarSlet

Det er så hyggeligt, når du besøger min blog. Læg gerne en lille kommentar, så jeg kan se, at du har været her :-)