torsdag den 20. marts 2014

Klar, stranden og bytur samt andre dyr

Torsdag forrige uge blev vi testet om Danny er kårings klar i lydighedsøvelserne. Det er øvelserne linieføring, fri ved fod, apportering, spring, halsgivning og afdækning. Han gik så flot, at han ikke ville blive trukket i de seks discipliner. Lørdagen efter blev vi testet i rundering, hvilket også gik rigtig godt. Han sad skummende foran figuranter, men han skannede mig men blev derude. Spor ved jeg, at han også er godt gående men bare ikke på klubbens træningsområde af en eller anden grund. I bid med stok og pistol er han frygtløs, men han er ikke glad for at bide på figuranter, hvilket godt kan bevirke, at han glider af i første hug, men så kommer han stærkt tilbage. Derfor er jeg ikke et øjeblik i tvivl om, at han sagtens kan bestå en kåring i dag. Endda med gode karakter på en god dag.

For mig handler det ikke kun om træning, men også om det sociale. Derfor laver vi også andre ting såsom, at forene det sjove med det nyttige. Vi tog en tur på stranden i Gilleleje, hvor knægten fik lov til, at boltre sig i vandet.






Efter hygge og leg på stranden gik vi en tur op i byen, hvor vi kiggede på hunde og mennesker. Her handlede det om, at han bare skulle være i ro uanset, hvor mange der gik forbi. Vi fik også trænet lidt på duerne, som var lidt for spændende for ham. Normalt siger han intet til fugle, men de duer skulle altså have en sang med fra de varme lande. De samme skulle en gul lab, som kom løbende sammen med en elektrisk kørestol.

I lørdags kom den yngste til døren med sin chihuahua i en taske. Den fik Danny hilst pænt på, hvilket er stort da han efter alle de bid, som han har fået ikke har været glad for små hunde. Alligevel er det sjovt og se som han har lært, at ignorere mange af dem. Det har også kostet mange timers positiv træning, men har været det hele værd.

Vi har også haft mulighed for, at træne på en kat i nabolaget. Jeg ved ikke om katten bare er dum, eller om den er vant til hunde, for hver gang vi går forbi haven, kommer den løbende hen til hegnet og sidder og kigger på knægten der som regel sidder pænt på to meters afstand. Det lykkedes dog knægten, at rive sig løs i dag, hvorefter han gik helt hen til katten og de to hilste pænt på hinanden. Virkelig nye toner..WOW!!

1 kommentar:

  1. Dejlige billeder af en næsten altid glad og tilfreds hund.
    Helt ærlig Katy :-D Han skal da have lov til at have lov at bruge stemmebåndet og være hund bare engang imellem :-) det viser da bare at han er en hund med egne meninger og nyder ar være "ulydig" og fræk en gang imellem. Det sætter kolorit på tilværelsen :-D og tænk på HVOR kedeligt livet ville være hvis han altid bare gjorde som han var trænet til.
    Vivi

    SvarSlet

Det er så hyggeligt, når du besøger min blog. Læg gerne en lille kommentar, så jeg kan se, at du har været her :-)