fredag den 13. september 2013

Social træning og leg

Det er efterhånden sådan, at vi næsten hver fredag tager ud på en nedlagt planteskole og træner med hundene. Det er ofte gerningssted og rundering vi træner på. Begge dele går faktisk rigtig godt for knægten i øjeblikket. Da vi er rendt ind i problemer ude på sporet i opstarten, valgte vi i dag, at lave et lille forfølgelses spor. Det var noget knægten kunne lide, men ikke mine hænder, da han næsten fik trukket huden af i iver efter, at komme frem. Han er nu ellers begyndt, at tage den med ro på sporet, når han først er kommet i gang. De problemer jeg har med ham er, at han i opstarten slår for sporet, men fortsætter ud til enden af porten. Så er det lige som om han ikke ved, hvad han skal. Han havde inden han blev syg lavet flotte spor og opstart. Flotte knæk uden noget videre overløb, så det er rigtig øv. Han får en lille uges pause, så prøver vi igen.

Ude hos Mette gik vi først et lille forfølgelses spor, der som sagt gik rigtig godt. Derefter fik knægten et gerningssted lige ned til søen. Et pokkers sted og ligge gerningssted, men knægten var lydig og søgte rimelig pænt trods det, at vi havde forstyrrende hunde omkring os. Da han er meget glad for vand, havde jeg forventet, at det ville gå med tohundrede kilometer i timen ud i søen men nej. Der var lagt fem små genstande ud, og han fandt hurtigt de fire. Den femte et lego hjul gav problemer. Da han ikke kunne finde det, satte vi Sui en labrador på. Hun kunne nu heller ikke finde genstanden. Det skulle være løgn det der, så Danny kom på igen og vupti en dæk markering. Han lagde sig en halv meter fra genstanden, men genstanden har formentlig hoppet, da den blev kastet på jorden. Herefter bad jeg ham søge engang til, og denne gang gjorde han det rigtig. Yeah!!

Da hundene havde været igennem med det som de skulle, gik vi en runde i skoven på grunden, hvor de alle tre fik lov til at løbe løs. Åh min elskede Danny, han var bare så sød, glad og nød samværet med de andre hunde.

 Hele tiden blev der sendt tydelige dæmpende signaler til den tre måneder gamle Liva. Der er skønt, at han har fundet ud af, at man skal tage den med ro og ikke være så voldsom. Det kan han godt være i sin leg med andre hunde.

Efter fem timer med hygge, kaffe og træning lagde alle tre hunde sig veltilfredse ned. Så var det bare at sige pænt tak for i dag til Mette, og komme hjem til et godt måltid mad. Da det var fortæret gik knægten også omkuld glad, mæt og træt :D

2 kommentarer:

  1. Flot klaret Danny - Du har virkelig fået selvkontrol :)
    Vivi

    SvarSlet
  2. Det er nu meget sjovt at læse alle dine indlæg baglæns og se HVOR meget han ændre sig og ikke mindst HVOR hurtigt det går :-) Det er godt underholdning når man ikke kan sove.

    SvarSlet

Det er så hyggeligt, når du besøger min blog. Læg gerne en lille kommentar, så jeg kan se, at du har været her :-)