onsdag den 25. september 2013

Træningslejr på Langeland.

Torsdag den 19. september kørte vi ned til Langeland. Vi skulle med PH på træningslejr i weekenden. Inden vi tog helt ud på øen, skulle vi lige besøge nogle venner ved Svendborg. Derefter fandt vi en plads kun 8 kilometer fra vores destination på Langeland. Her blev vi til fredag formiddag, hvor vi kørte op til Klokkebanke, hvor vi skulle tilbringe weekenden.

Da vi havde Hundehuset med, ville vi gerne være fremme før det store ryk ind kom. Vi fik vognen sat op, og Danny fik lov til, at løbe rundt på grunden. Lige pludselig stivnede han og knurrede. Til alt held blev han, hvor han var, da tre rådyr løb forbi ude på vejen bare 20 meter fra os. Endnu et bevist for, at den "hjernevask" af ham virker. Ud på eftermiddagen kom hele flokken i samlet kortege. Så blev der ellers liv på den ellers så stille grund. Folk havde travlt med, at finde et sovested, og der blev tømt ud i de forskellige biler, men diverse fornødenheder, som skulle bruges i weekenden.

Kiki er en hund, der ikke rigtig kan lide andre hunde, men da Kiki's mor ved, at Danny er en sød dreng, som ikke gør noget udover, at sende en række dæmpende signaler til en usikker hund, så fik de lov til, at rende lidt og lege.


Vores lokale slagter er også med i klubben, så de havde sørget for aftensmad om aften. Gullasch med mos.
Efter maden og efter mørket var faldet på, var der lagt et forfølgelses spor. Her måtte jeg overlade knægten til Preben, da min sygdom og jeg ikke kan samarbejde, når først det er mørkt. Hundene blev sendt afsted, og efter en times tid kom lederen ind og fortalte, hvor godt et spor knægten havde gået. Han havde endvidere markeret to overløbene genstande foruden hans egne. Er man lige glad og stolt af ham?? Og så med en fører der ikke er vant til, at gå spor med ham.

Lørdag morgen efter en alt for tidlig morgenmad (for mig) var der samling udenfor i det smukke vejr. Vi blev delt op i to hold. Et hold for kårede hunde og et for ukårede hunde. Vi var på det sidste hold. Vi skulle ud og gå spor. Både egne spor og fremmede spor. Med og uden figurant. Danny have lidt problemer med opstarten igen på et par af sporene, men ellers gik han godt. Dog har han før gået bedre, men jeg var tilfreds. 
Om eftermiddagen var vi på gården og det andet hold ude på spor. Her lavede vi rundering, hvor han som forventet havde en flot bevogtning og halsgivning. Jeg havde lidt svært ved, at lave udslag med ham, da han havde færd lige med det samme. Vi lavede også dækmarkeringer, som jo ikke er noget problem for knægten. Til slut lidt lineføring i en rundkreds og selvkontrol. Lineføringen gik godt, men han mangler stadig lidt selvkontrol, når først han er kørt op.

Efter dagens træning der først sluttede ved 18.30 tiden gik vi til bords til et festmåltid. Senere blev der sat fakler ud og det milde vejr gjorde, at der sad mange ude. Her blev der drukket og grinet, og alle havde det herligt, når ja lige bortset fra en enkel der var blevet syg.

Søndag morgen stod den igen på et forfølgelses spor. Denne gang handlede sporet om en person, der havde forladt sin bil og var stukket af ud over markerne. Danny lagde ud med, at gøre et forsøg på, at søge sporet op. Det gik ikke særlig godt. Han slog godt nok en enkelt gang, men ignorerede det. Næste hund kom på. Hun fandt sporet og så gik det derudaf i strid modvind. Igen fandt knægten en overløbende genstand, men så trak han pludselig væk fra sporet op imod vinden. Herefter opgav jeg sporet, selv om han trak i den samme retning hele tiden væk fra sporet, som kunne ses i græsset. 
Til sidst var vi fremme ved en gård, der lå i den retning, som han hele tiden havde trukket. Ved indgangen til en gammel stald blev først hund sendt på rundering, og så var der gevinst. Den forsvundne person havde gemt sig i stalden. En efter en kom hundene på rundering, og de fleste klarede sig godt. Da alle havde været igennem, kunne vi undersøge stalden nærmere.
På samme ejendom var der der også en lade, hvor figuranten havde gemt sig oppe på nogle halmballer. Da flere af hundene var trætte og tøvede lidt med, at gå ind slog figuranten med bidestyret eller skind alt efter hvilken hund der skulle på. Da jeg nu var så træt på grund af manglende søvn, var jeg uopmærksom på knægten et kort øjeblik, hvilket resulterede i, at han rev sig løs på en sådan måde, at han fik revet en luns kød af min finger langs neglen og gav mig en forstuvning. 
Trods en smertende bloddryppende finger fortsatte vi træningen, da det blev knægtens tur. Han fór ind i laden, men så tøvede han et kort øjeblik, hvorefter han fik færden af figuranten fire halmballer oppe. Så kastede han sig op i ballerne, greb figuranten og fik bidestyret med ned. Stolt var knægten, da han kom ud, og for første gang spyttede han styret ud for mine fødder. Jeg tror, at han var træt, selv om han ikke viste det.


Da alle havde været igennem laden, kørte vi ned til stranden, hvor vi endnu engang skulle rundere. Denne gang på en badebro. Danny kom på to gange. Første gang løb han ud i vandet til figuranten på broen. Her sad han og pumpede i vandet. Da det ikke lykkedes løb han over på den anden side af badebroen og gjorde det samme og igen med samme resultat. Så løb han op på badebroen, hvor han lavede en flot halsgivning og fik sin belønning, som han stolt kom tilbage med.
Anden rundering løb han direkte ud til figuranten, som havde sat sig på stigen ned til vandet. Selv om vi har lavet runderinger med siddende figurant, var det et andet billede han fik her.  Han løb glad ud med logerende hale og kiggede på den starut, der sad på trappen. Så dækkede han af for til sidst, at komme med halsgivningen. Det var en ny måde, at rundere på for os, men afgjort ikke sidste gang.
Tilbage på gården skulle vi så lige på endnu et forfølgelses spor. Det var bare et kort et. Knægten skulle kun markere en enkelt genstand, hvilket han også gjorde. På vej tilbage til gården, gjorde han et udsving og lavede endnu en markering. Det var en tabt bidepølse, som vi tog med tilbage. 
Så var det tid til en sen frokost og afsluttende rengøring. Tilsidst var det afsked og ønske om en god hjemtur.
Vi fortsatte vest på til Herning.

I Herning skulle vi besøge noget familie der er 92 og 98 år. Vi fik indlogeret os på Sunds Camping, som egentlig havde lukket ned. Lige udenfor pladsen lå søen, og i søen lå der er en flydebro. Denne bro brugte jeg til lidt miljøtræning. Knægten var ikke helt stolt af situationen, men gik med på legen. Dog havde han svært ved afdækning, hvilket jeg nu godt kan forstå, da broen var noget levende og vandet skyllede lidt op over. Med det lykkedes efter nogle forsøg, at udføre øvelsen. Ja han blev rost til skyerne. Ved søen var der også nogle gyngeheste. De skulle naturligvis også bruges til træning. Her havde han to forsøg, så sad han på hesten. Dygtige dreng. 

I går aftes landende vi igen hjemme i Hornbæk meget trætte. Jeg havde sat mig for, at vil ikke skulle lave noget som helt i dag. Bare holde fri, men knægten blev rastløs, og der skulle ske noget. Vi kørte derfor ud og lagde to små spor. Et i medvind og et i modvind. Han har tidligere haft problemer med opstarten. Det ville jeg lige prøve af. Sporet var ca 40 minutter gammelt, da jeg satte knægten på. Minsandten om han ikke lavede to flotte opstart.

1 kommentar:

  1. Sikken en weekend så dejlig :-)
    Godt at se knægten er oppe på det sorte af tåneglene igen :-)
    Og i som se frem til lidt hygge og afslapning i sofaen da i kom hjem :-)
    HVAD havde i tænkt jer?
    Godt du kan holde dine mennesker til ilden knægt ;-)

    SvarSlet

Det er så hyggeligt, når du besøger min blog. Læg gerne en lille kommentar, så jeg kan se, at du har været her :-)