søndag den 15. april 2012

Har du fået ny hund?

Ja det blev jeg faktisk spurgt om i dag til træning. Jeg har ikke været med på familieholdets træning i tre uger, da jeg har været skadet. Familiehold lyder måske nok lidt forkert, når det er en brugshund jeg har, men i Danny's tilfælde har det været rigtig godt. Danny har været meget umoden, og jeg har med vilje ikke ville presse ham, da det er min opfattelse, at hunde SKAL modnes i deres eget tempo. Det har Danny fået lov til, så jeg har brugt holdet til ren socialisering. Selve brugstræning foregår andet sted. Da vi startede på holdet, kunne Danny slet ikke nærme sig de andre hunde uden at lave gøende udfald mod dem. Han manglede i den grad koncentration og fokus på træningsbanen. Ok der var mange hunde, fremmed fært og mange forskellige aktiviteter. Det var sådan de fleste huskede os, at Danny var en hund man havde lidt afstand til.
I dag efter tre ugers pause var intet som det plejede. Lige fra Danny kom ud af bilen ventede han på mig. Vi fulgtes ad hen til træningsbanen, hvorefter vi stille og roligt gik lidt lineføring. Da vi alle var samlet gik vi i gang med den sociale del af træningen, som blandt andet opfattede kontakt til hunden mellem andre hunde og i gruppe. Allerede inden vi for alvor kom i gang bemærkede jeg, hvordan alle kigge på os. Danny min elskede dreng havde en tre meter line på, som jeg havde mellem to fingre, mest for at fange ham, hvis han skulle finde på, at lave udfald. Han gik nærmest fri ved fod, med linen slæbende hen ad jorden. Danny var bare så eksemplarisk, at han fulgte mig opmærksomt til højre og venstre om de forskellige hunde. Når jeg standsede satte han sig, om ikke helt lige så næsten. (det skal vi arbejde mere på) Når jeg ændrede gang art fulgte han mig hele tiden. Vi legede møde med dommer. Her fik jeg af vide, at han var en rigtig lækker hund, der havde ændrede sig til ukendelig på de få uger. Han blev langt i dæk og bevarede roen, selv om jeg gik længere væk fra ham. Jeg kunne nævne flere eksempler. Alles øjne hvilede bare på min skønne dreng.
Efter et stykke tid var det så, at jeg blev spurgt om jeg havde fået ny hund, da den anden jeg havde haft med jo var et bæst. Her blev jeg nødt til at fortælle, at det er vidt forskellige hunde vi har, men at det stressdæmpende kursus jeg tog hos Mia Trier-Knudsen, Nordhund virkelig har givet mig brugbare redskaber. Tak til Mia. En sagde nok lidt misundelig, at det var lidt unfair, at han kun er 13 mdr. og kunne alt det, mens de stadige kæmper med deres to, tre og fem årige hunde blandt andet med galpe udfald og manglende kontakt/fokus.

Hvordan er vi så nået dertil?
  1. Vent på at hunden er klar og moden nok til de krav der stilles. Man KAN ikke presse hunden med et godt resultat, hvis den ikke er klar. Det giver bagslag.
  2. Find en træningsform og sted som I kan med. Det er SÅ vigtigt, at der er forståelse for hundens  udvikling. Du er den der kender din hund bedst.
  3. Træn korte intervaller og beløn hvergang hunden gør det rigtig.
  4. Bevare roen selvom hunden ikke gør øvelsen rigtig. Det er ikke hunden skyld, at øvelsen mislykkedes. Gør øvelsen om og beløn ved succes.
  5. Alle øvelser leges ind i hunden.
  6. Har du eller hunden en dårlig dag, så træn ikke.
Det er blandt andet nogle af de ting jeg har brugt til Danny.

4 kommentarer:

  1. Godt gået Danny og Katy.
    Du har aldrig været i tvivl om at Danny ville blive den han er godt på vej til at blive nu :-)hvis bare han fik den tid han havde brug for:-) og selvfølgelig fik du ret:-)
    Stort tillykke med alle roserne.
    K.H.Vivi

    SvarSlet
  2. Ja tålmodighed er en dyd .... og den har du heldigvis meget af. Det belønner sig nu :-) K.h. Maj-Britt

    SvarSlet
  3. Ih hvor må det være dejligt, at få sådan en stor ros. Man må sige, at du virkelig gør meget for at træne dine hunde. Hatten af for det. Et kanon stort arbejde...
    VH
    Lena fra Håstrup

    SvarSlet
  4. Hej Katy.
    Det er bare skøn læsning på din blog.
    Dejligt at du har holdt fast i din overbevisning om at "knægten" bare skulle have tid til at blive moden.
    Kæmper lidt med de samme ting med Mozo og her går det også fremad - langsomt men sikkert.
    Hold fast og bliv ved det bliver rigtig godt til slut.
    Mange hilsner
    Otto

    SvarSlet

Det er så hyggeligt, når du besøger min blog. Læg gerne en lille kommentar, så jeg kan se, at du har været her :-)